onsdag 2 april 2008

Kviltäventyr ?!

Varje nytt sömnadsprojekt för mig är ett äventyr som man aldrig vet när eller hur det slutar. Oftast har det ursprungliga mönstret eller idén ett utseende som till 99% aldrig stämmer med MITT slutresultat. Både på gott och ont. På gott blir det klart och på ont blir det ett som hamnar i lådan med ofärdiga saker så kallat UFO-lådan (UFO=Unfinishedobjekt).
--*--
Nu ska jag berätta om mitt nya kviltäventyr som började söndagen den 30 mars.

Vi var 7 tjejer som hade anmält oss till ett blockbyte i våran förening Kviltavilt. I söndags skulle alla blocken bytas. Var och en av oss 7 hade sytt 14 blomblock var, som var 15x15cm med appliserade blommor. Alltså, man man byter bort 12 av dom man sytt och får tillbaka 12 nya. När jag kom hem med mina nya block började idéknölarna att jobba. Jag bestämde genast för att detta inte skulle hamna i UFO-lådan. Så jag satte mig med mitt datatprogram EQ5 och lekte med både färger och utseende. Till slut bestämde jag mig för att använda gråa toner i tygerna. På måndagen åkte jag till närmaste kviltbutik och valde ut 2 tyger som passade in på min idé. Igår satte jag mig och började sy första steget och här är resultatet:

Jag har lagt ut dom lite huller om buller bara för att inte visa min slutliga idé. Det får ni försöka gissa. ;-)

Ha det bra.....Kram Lotta

3 kommentarer:

Under en vind sa...

Vad spännande detta ser ut!!! Ha det gott, kram!

Nynna sa...

Får hålla med Under en vind. Blir nyfiken på vad du ska göra av dina blomsterblock. Jag tänkte bara göra en vanlig kvilt av mina, med nån klatschig färg där du har dina grå. Kram på dig.

Nynna

milly Garden sa...

Tack för besöket i min blogg! kul med bytet av block! spännade att få se fortsättningen...jag komer igen.

Kram Marina